sunnuntai 29. toukokuuta 2011

"jämälangoista"

joo joo,,, nää mitään jämälankoja ole, oon vaan ostellut kaiken värisiä!
Ihanassa TilliMössönpoika -blogissa näitä olen ihastellut, ja ajattelin täräyttää se (llaisen itsekin. Tätä tehdään verkalleen, mutta koko ajan pikkusen eteen päin. Tässä hieman makua, mitä on luvassa:

Ohje on alkuvuoden Modassa

lauantai 28. toukokuuta 2011

uutta, vanhaa ja... varastettua

Tälläinen hamsterityyppinen ihmislaji kokee ajoittaan järisyttävää onnen tunnetta kun löytää jotain ostamaansa / hamstraamaansa, jota ei todellakaan muistanut ostaneensta/hamstranneensa. Mulla käy näin aika ajoin (kaappeja siivotessa). En malta edes odottaa kun pääsen aukomaan niitä kymmentä pahvilaatikkoa, jotka on viety säilöön odottamaan lopullista sijoituspaikkaansa (ts. en ihan kaikkea tuonut tänne vuokraluukkuun). Laatikoissa on pääosin lasitavaraa... ai että, kun niiden kimppuun taas pääsee!

Mutta kuinka moni on onnistunut varastamaan itseltään? Veikkaampa, että ihan joka epeli ei siihen sitten pystykään. Se tuli mieleeni, kun tänään löysin nämä alla esitellyt IHANAT kankaat, että miten voi itseltään löytää tälläisiä?? No, se varastamishomma. Taannoin jokunen vuosi sitten oltiin likkain kanssa en dag i stockholm -risteilyllä (se oli sellainen risteily, josta ei jälkipolville ole paljoa kertomista...). Mulla herää aina ruåttinlaivalla hirveä himo niihin rahapeliautomaatteihin. Oltiin tyttöjen kans sovittu, että mulla on sellanen pieni Marimekon pussukka, jossa on mun pelikassa, siellä oli noin 20 euroa. Noh, pelasin sitä ykskätistä itsekseen sellaisella käytävällä ja siinä vieressä oli joku irkkupubi. Luulin olevani laumastani eksyksissä, en tiennyt että ne akat istuu siellä pubissa ja näki suoraan siihen missä mä runttasin sitä konesta. Multa loppu kassasta käteinen ja muka huomaamatta sujautin omasta lompsasta 20 euron setelin siihen pelikassaan ja jatkoin muina muikkuina sitä pelihommaa. En ehtinyt kauaa kun Anne sieltä syöksyi ja syytti varkaaksi...ja vielä itseltään pölli! How sad is that!?

Noh, nyt ei oo varastettua, on vain löydettyä ja ostettua:

Keneltä löytyy laatikosta Dora Jungin ruusupöytäliina? NO MULTA! Ihanaa, ihanaa... harmi vaan, että tämä on vain joku 160 cm pitkä eli ei mene isoon pöytään. Mutta kaunis on!

Vanhat retroverhot. Ovat olleet joskus mökillä saunamökin ikkunassa. Ja ilmeisen kauan ovatkin olleet, sillä nämä ovat jostain kohtaa ihan auringon haalistamat. Se näistä tekeekin just niin symppikset!


Mökiltä nämäkin (kai?), tosi hyvässä kunnossa olevat verhot. Ihanaa kesäfiilistä näissä!

Kirpparilta ostin kaksi Laura Ashleyn paneliverhoa kahdeksalla eurolla. Kuva ei tee oikeutta, miten ihanat värit näissä on!

Hemtexin kangaskernit ovat olleet meillä kovassa käytössä. Nyt kesäksi oli tullut tälläistä kuosia, maksoivat 10 kpl. Kysyin pikkumimmiltä, kumpi laitetaan pöytään, niin valinta osui tummansiniseen:



Hyvää viikonloppua!

perjantai 27. toukokuuta 2011

askartelu

Joskus tulee tälläisiäkin korttiaskartelupyyntöjä, tein adressin.
Se kunnioitti erään käsistään erittäin kätevän ja kauniiden himmeleiden tekijän muistoa.
Mielestäni on omalla yksinkertaisella tavallaan tosi onnistunut tekele.


keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Lahjavinkki!


Mun kälyn miehellä oli synttärit tässä taannoin.
Ajattelin, että olis kiva jotain pientä pistää pakettiin ja postiin...
Kuljin sitten kerran taas *ylläri,ylläri* kirpputorilla ja silmäni osui sellaiseen pöytään, missä myytiin tälläisen Nokialaisen neulomon jämäeriä.
Siellä oli kaikkee upeeta ja retrohkoa, ja mietin, että "kuka noitakin oikein ostaa..."!
Ja silloin syttyi päässäni kirkas lamppu, no minä tietenkin!
Joten Jukka-setä sai tälläiset upeet, miesten oikeet KALSONGIT.
Materiaali on jotain hianoo keinokuitu-puuvillasekoitetta, ei varmaan hiosta :)
Kuvio on kaunis ja klassinen.
Malli on hieman väljä ja pussimainen, ei varmana kiristä yhtään!
Vyötäröllä erittäin venyvä kuminauha.

Lahjan saaja kovasti kiitteli lahjan saatuaan.
Kehui, että yllättää illalla vaimon ku menevät nukkumaan.

Kamalasti kiinnostais tietää, heräsikö kyseisellä rouvalla hyvät fiilikset :D

Keskiviikkoterveisin,
PikkuAmor


Ps. Alla vielä ko. pariskunnalle menneet pakettikortit (rouva sai muuten lahjaksi perinteisen keittiöpyyhkeen)

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Onko jo juhannus?

Ei kai vielä. Mutta sellainen olo oli tänään kun oltiin MiniPiken kanssa mökillä.
Pääasiallisesti pompittiin trampalla, mutta kun tuo vaahtosammutin simahti, mä tein pikkusen puuhommia, kuljin kameran kanssa ja UIN. Ts. dippasin salamannopsaa itseni veteen ja nousin ylös, oli aikas holotnaa... Meillä on mökillä sellainen suolampi, virallisesti kyllä järvi, mutta oikeesti se näyttää ISOLTA suonsilmältä. Siellä on mutapohja ja ruskea vesi ja se tuntuu pohjattomalta. Mitä se varmaan onkin, koska vaikka kuinka yrittäis hypätä laiturinnokasta suorana viivana alas, pohja ei tule vastaan.... Se on lähdepohjainen järvi, ts ihanan "raikas" vesi, mutta jos ui ja pistää jalan pohjaa kohden, aste-ero on valtava! I just love it.

Rakastan myös koko paikkaa. On jotenkin ihana fiilis kun katselen tuota 2,5 vuotiasta ihmisenalkua siellä leikkimässä ja ajattelen, että myös minä olen leikkinyt siellä tuon ikäisenä. Ja myös minun äitini on leikkinyt siellä tuon ikäisenä. Ja nyt olemme siellä rinta rinnan koko akkaporukka. Tulee hyvä mieli!














lauantai 21. toukokuuta 2011

Omaisuus ei myymällä kartu... mutta ostamalla kyllä!

Näinhän se menee.
Oma kirpputorisaldoni jäi erittäin onnettomaksi. Plussan puolelle sentään, mutta ei puhettakaan takavuosien satojen eurojen tuloista (mitä ihmettä mä silloin muka möin??). Kokeilin nyt tosin ensimmäistä kertaa tuota lähikirpputoria ja kyllä se vaan niin on, että volyymit keskustan kirppareilla on vaan niin paljon isommat. Kaupungissa on opiskelijoita ja nuorisoa (apua, kun tuntuu, että olen ikäloppu kun kirjoitan näin: NUORISOA!!) enemmän, jotka ostavat hirveästi vaatetta itselleen kirppareilta. Tästä siis viisastuneena, suuntaan jatkossakin omat kuteeni myymään keskustaan. Silti aion vierailla jatkossakin tuossa lähikirpparilla, on sieltä tullut tehtyä löytöjä.... Joita -by the way- ajattelin nyt pikkusen esitellä:

Keltaisia, vanhoja keittiöpyyhkeitä. Mulla on näitä jo ennestäänkin, myös sinisenä. Mutta oli pakko ostaa, maksoi euron kipale.

MiniPirkolle kesähattu. Mätsää muuten ihan nappiin kirpparilta pari vuotta takaperin ostettuun Mayoralin mekkoon (alla)

Mekon hintaa en muista, mutta alle viisi euroa kumminkin. Aikas ihana meriaiheinen setti täksi kesäksi, kumpa tulis joku kutsu johonkin ihaniin kesäjuhliin!! *vink,vink*

Lindex tunika Kontista 2,5 euroa

Lindex mekko Kontista 2,5 euroa (kuva ei anna oikeutta, kuinka ihana kesämekko!)

BabyGap mekko kirpparilta, 2 euroa (pesun jälkeen hieman rypyssä..)

Lisää lasikippoja, JEEEE! Nämä ovat varmaan sellaisia kynttilänalusia, miksei voisi käyttää pikkumaljakkonakin!

Parit kivat lasiset lastenmukit, yht euron.

Kolme vanhaa siniruutuista puuvillaliinaa, en tiedä mitä nämä ovat, koska ovat noin 20cm*30cm, ei oikein keittiöpyyhkeitä eikä oikein lautasliinojakaan.... Hmph, teen niistä luultavasti jotain söpöjä pikkupussukoita! 2 euroa tämä setti.

Kaikki namiskat ja kortit tallella, ihan uuden veroinen Monopoli, Kontista 6 eur.

Tää oli ihana! Tuollainen vanha paperinukke-jutska! Siitä näkee, että paperi on jo pikkusen kellastunut, mutta ikäänsä nähden erinomaisessa kunnossa! Kehystän sen tauluksi. Euron maksoi Kontissa...

Löytö se oli tämäkin :) Lapsi on nimittäin ihan järjetön Nemoa etsimässä fani. Tai meillä se leffa kulkee nimellä "Kalajuttu". Äiti katsotaan taas sitä kalajuttua! Ja nyt on kalajuttulompsa, how cool is that??


torstai 19. toukokuuta 2011

Man of the Week

Oi oi oi oi...
Let me present You: Don Draper!

PIIITKÄSTÄ aikaa olen löytänyt töllöttimestä lempisarjani (nykyään katson telkkua tosi vähän!). Noin pari vuotta sitten alkoi HBO:n sarja MadMen pyörimään myös Suomessa.Olen seurannut sitä alusta asti, silmä tarkkana. Ensimmäinen tuotantokausi tuli muistaakseni yksin kieppeillä (max kympin kieppeillä). Siitä eteenpäin pari seuraavaa ja nykyinenkin tuotantokausi on siirretty myöhäisiltaan!!
Thank God, nauhoittava digiboxi, ei tästä muuten tulis mitään. Siis kun miettii mitä kaikkea suoranaista p*skaa telkusta tulee prime timeen, tämä laatuviihde on lykätty ihan ihmeelliseen aikaan. Noh, tämähän on tyystin makuasia, mutta mun mielestä sarja on aivan mielettömän makee!

***
Sarja on täynnä fressejä, tuoreita, upeita näyttelijoitä. Ihananinen January Jones. uhkeaakin uhkeampi Christina Hendricks ja Cruiseekin komeempi Jon Hamm sekä sokruna pohjalla harmaahapsi John Slattery. Ja tietysti muutkin, me like!
Mahtavaa ajan- ja elämänkuvaa 60-luvulta: upeita interiöörejä, naisten kauniita asuja ja asusteita!, miesten tyylikkäitä pukuja. miehillä sliipattuja kampauksia, naisilla yksinertaisia, mutta muhkeita nutturoita. Kokoajan juodaan jotain drinkkiä, ollaan sitten töissä tai vapaalla. Ja kaikki polttaa kessua, ketjussa.

***
Don Draper on salaperäinen, komea, hieman hairahtuvainen mainosmies.
Erittäin epätäydellinen. Mutta vastustamaton.



Edit. Mulle tuli ihan kamala ajatusyhteys tätä tekstiä lukiessa. Ne lukijat, jotka mut tuntee hyvin, voi varmaan keksiä mikä se olis... Huh.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Meet my new chair!

Minä muutin Nipsun kotiin. Olen hieman elämää nähnyt Artekin tuoli nro 68.
Tulin Helsingistä yhden Päiskän Toyotan takaluukussa manseen ja täällä Pirkanmaalla on oleva mun loppusijoituspaikka. Olen hiukan laiffia nähnyt yksilö, mutta mut pistetään kyllä kondikseen. Mä säilyn kutakuinkin tän värisenä, mutta puuosat mulla hiotaan ja sitten lakataan uudelleen ja tuo istuinhomma saa uuden, ehkä pehmustetun, verhoilun. Mua on suunniteltu eteiseen sellaiseksi tuoliksi, mihin voipi istahtaa ja laittaa vaikka kenkiä jalkaan, siellä uudessa kodissa siis (siinä siis missä nyt on vasta anturanmuotti paikallaan). Sen aikaa mä olen ehkä tuolla etelä-Pohjanmaalla, missä mut muuten hyvin todennäköisesti entrataankin.
Mä löydyn huuto.netistä ja maksoin 25 euroa. Nipsun mielestä olen todella worth it!

Kuulin muuten juttua, että meille on huudeltu sieltä myös neljän hengen Artekin ruokapöytä!
En oo sitä vielä nähny kun se on kai jossain Liedossa. Se mennään hakeen ensi viikolla. Sen olis sitten tarkoitus tulla sinne uuteen kämppään arkiruokapöydäksi. Ja siihen nyt sitten metsästetään tuoleja. Toi Nipsu haluais nää:

kuva: www.artek.fi


Mutta kun tää tuoli (nro 63) maksaa hunajaa, jos kaupasta hakee ja käytettynä ei ole kamalasti liikenteessä... Kaiken lisäksi tuon kankaan tulisi olla sellaista, mikä soveltuu hyvin lapsiperheen köökiin, ts pystyttävä pyyhkimään hyvin.

Mutta että tällästä nyt tällä kertaa! Mukavaa viikkoa!

lauantai 14. toukokuuta 2011

Leppäkerttu

Heips!
Tässä kaiken kamalan hässäkän keskellä (ja bloggerin ongelmien vuoksi) on jäänyt tää  vähän hunningolle viikoksi.
Eikä mulla nytkään mitään tärkeää sanottavaa ole. Kirppislöytöjä olis tosi paljon, kuvat on otettu, mutta jätetään se seuraavaan postaukseen. Kaiken lisäksi sain itse raahattua lumput ja kuteet kurppatorille myyntiin. Luultavasti nauran ens torstaina matkalla pankkiin (kun olen hakenut tilini). Tai sitten en.
Mutta kaikki varmaan tietää sen tunteen, kun katsoo jotain vaatekappaletta vaatekaapissa ja miettii: "tää on kyllä tosi hyvä, vaikka en oo sitä käyttänytkään moneen vuoteen, mutta nyt kyllä otan sen käyttöön". Ja sitten se jää, ja jää.... ja jää... ja jää..... Noh, mä pistin kaikki sellaiset kiertoon, eurolla ja kahdella. Toivon niiden rytkyjen löytävän paremmat kodit ja itse saavani edes pöytävuokran kuitattua. Ja tietysti olis kauheen kiva, jos siitä jäis jokunen ropo ylimääräistäkin.

Mutta hieman raxa-asiaa. Äitienpäivänaattona eräät rakkaat sukulaiset tulivat käymään ja istuttivat ex tempore tontin rajalle kolme maalta kaivettua kuusentainta. Ja ne nimettiin meidän kolmen nimillä ja se pienin on tietysti MiniPirkon nimellä. Tänään tontilla käydessäni kastelin taas taimet ja huomioni kiinnittyi pienimpään kuuseen. Siitä oli tullut leppäkerttujen sijoituspaikka. Miksi ne tossa on porukalla?


sunnuntai 8. toukokuuta 2011

MammaMia!

Ja hyvää äitienpäivää kaikille äityleille, mummoille, mammoille ja anopeille!
Meillä on vietetty mukavaa äitienpäivää. Se alkoi sillä, että sain aivan ihanan nahkanauhassa olevan sytämen <3 Kiitos siitä kuuluu tietysti rakkaimmista rakkaimmalle MiniNipsulle (ja hiukan myös hoitopaikan tädeille avunannosta sekä tyylikkäästä lahjaideasta!) Mä niin pistän tän huomenna töihin!


Aamun lahjanantoseremonian jälkeen lähdimme omaa äitiäni onnittelemaan ja siellä meillä oli aamu kymmeneltä ihana, pääosin siskoni toteuttama, äitienpäiväbrunssi. Se vasta huippuidea olikin! Ihanat pikkuruusut vein äitylille:



Siitä sitten erittäin hyvin tankanneena koira, lapsi, nipsu ja äijä raxatransportteriin ja kohti tonttia.
Ja kuinka tässä nyt tarvii viikon miestä edes valita, kun tässä olisi tälläinen upea naisilmestys:


Ja huomatkaa, miten täydellisesti kuskin fleece mätsää tän masiinakoneen väreihin!
HOW ABOUT THIS??

lauantai 7. toukokuuta 2011

Lapseni on nero?

Multa meinas mennä aamukaffe väärään kurkkuun, kun satuin katsomaan, mitä lapseni tekee. Se piirteli tuollaiseen piirrustustauluun (mikä tuonkin "virallinen" nimi on?).
Tässä, voilá, tyttölapsen 2,5v piirrustus:

Eikä varmaan tullut kuutti vahingossa vaan pitkällisen taiteellisen inspiraation synnyttämänä. Eikö?

Nyt vien tämän pikkuPicasson hoitoon vaarilleen ja lähden itse tontille kiviä potkiin ja keräileen. Tai sitten joudun raahaan jotain ihme putkea paikasta a paikkaan b.

torstai 5. toukokuuta 2011

Kudin

Tätä onkin tehty kun Iisakin kirkkoa. MiniPirkon villatakki.
Se on myös ensimmäinen mun tekemä villatakki ja ihan mukiinmenevä siihen nähden!
Ainoa miinuspuoli on, että se on nyt jo todella nafti, että ei varmaan enää ensi syksynä tule mahtumaan...
Napit omasta sekalaisesta nappivarastosta (ja sijoittelu näköjään hieman vinksin vonksin...).

lanka: Drops Lima
malli: Moda 2/2011

Zori tuosta vikasta kuvasta. Tää masiina ei vaan suostu kääntään sitä! Kääntäkää te siis nuppia :D

tiistai 3. toukokuuta 2011

Who are You?

Teitä on päivittäin jo kiva määrä siellä kurkistelemassa Nipsun elämään, kiitos siitä ja kiitos 15 lukijalleni :)
Tiedäthän, että voit kommentoida myös "anonyyminä", jos et ole rekisteröitynyt Bloggeriin, olisi ihanaa tietää, ketä siellä toisella puolella on! 
Viikon tuskaisin päivä, tiistai, on takanapäin. Kohtahan se on jo viikonloppu...
Keskeneräisiä käsitöitä on vino pino. Nyt kyllä teen niitä loppuun, niin on jotain näytettävääkin... muutakin kun ruusuja ;D

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Ruusuasiaa

Jostain syystä mulla on aina ruusuja!
Jos mun lempikukkaani kysyisi, sanoisin varmaan, että kielo tai pioni... No, ruusuja on huomattavasti helpommin saatavilla, lisäksi ne ovat edullisia.
Joskus vaan sattuu, että ne alkaa nuupahtamaan HETI seuraavana päivänä... niin kuin nämä allakin. Ostin Prismasta valmiin, sidotun kimpun. Siinä oli ainakin 15 kukkaa + vihreetä. Mutta, eipä kestänyt päivääkään kun yli puolet alkoivat nuokkumaan. Niinpä nips naps vaan ja "tilataidetta" tekemään.